Yavru kedilerde 3 aylık dönemden sonra sivri ve küçük yapıda olan süt dişleri ergin ve kalıcı dişleriyle yer değiştirmeye başlamaktadır. Bu dişlerin değişimi ortalama kediler 8 aylığı buluncaya kadar dönem dönem sürmeye devam etmektedir. 8 aylıktan sonra mevcut ergin dişler kediniz için hayat boyu kalıcı olan dişleri olacaktır.
Kedilerin diş değiştirme dönemleri çoğu zaman sahibi tarafından fark edilmez. Düşen süt dişlerini kedi yutabilir ya da tesadüfen yerde bulabilirsiniz. Bu dönemlerde bazen hafif huysuzluk, halsizlik bazende ufak ateşlenme olabilir ve müdahale gerektirmeksizin kendiliğinden geçmektedir.
Kedi sahibi tarafından asıl ortaya çıkan sorun kedimizde diş değişim dönemleriyle beraberinde başlayan diş kaşıntısıdır. Bu dönemlerde kedi sahipleri bol bol ısırılmaya, el ve ayak kemirilmesine maruz kalmaktadır. Ancak aslında bu kedi kardeşimiz için doğal bir süreçtir. Diş değişimi tamamlanıncaya kadar sizi ve çevresindeki cisimleri kemirmeye devam edecektir. Fakat yinede bu problemi asgari seviyede tutmak için bir kaç püf noktası bulunmaktadır:
Diş kaşıntısını seveceği objelere, oyuncaklarına yönlendirmek. ( bu arada maalesef ki kedilerin bu dönemdeki en favori objeleri öncelikli olarak elleriniz ve ayaklarınız olacaktır.) Bu yüzden eğer kediniz favori obje olarak inatçı bir şekilde sizi hedef alıyorsa, bu harekete her kalkıştığında kararlı ve sert bir şekilde HAYIR komutu vererek, bu davranışların tekrarlanmasını kontrol altına alabilirsiniz. Kediler hareket halinde olan her şeye ilgi duyar ve severler. Bu amaçla hareketli cisim olarak onun üzerinde ellerinizi kullanarak onu provake etmemeniz de büyük önem taşımaktadır.