Kedinizin evde ot, çiçek ve benzeri bitki yemesi onun için sıra dışı bir durum değildir. Kediler bazen sindirim sistemi ihtiyaçları için lifli gıdalara ihtiyaç duyarlar. Eğer günlük lif ihtiyacının yeterince karşılayamazsa bunu bazen bitkilerden karşılamaya çalışabilir.
Bu noktada en çok dikkat edilmesi gereken kedinizin tükettiği bitkinin onun için zehirli olup olmamadığıdır. Bu bitkilerin bazıları:
aşk sarmaşığı, incir yaprağı, karanfil, fil kulağı, Atatürk çiçeği, fulya, gündüz sefası, zambak, soğan, mısır, at kestanesi, güzelavratotu, sıklamen, çuha, Hint keneviri, yüksük otu, sardunya, bazı kaktüs çeşitleri, aloe vera, şeftali çekirdeği ve yaprağı, boncuk fasulye, kasırga otu, bazı sarmaşık türleri, domates sapı ve yaprakları, caladium, zakkum, kaynana dili, yüksük otu, kayısı çekirdeği, dua çiçeği, porsuk ağacı, tropik kış difenbahiası, açelya, küstüm otu, nergis, ökseotu, sonbahar çiğdemi, klematis, Kudüs kirazı, kroton, Küba defnesi, Hint kauçuğu, yaban yasemini, kuşkonmaz, şeker kamışı, okaliptüs, ejderha ağacı, elma çekirdeği, kene tohumu, orman gülü, Hint tırmığı, kiraz çekirdeği ve yaprakları
Evinizde baktığınız bitki florasında kediniz için zararlı bitkiler olup olmadığını mutlaka araştırınız. Kediniz için zehirli olmadığını tespit ettiğiniz bitkileri tüketmesinde bir sakınca bulunmamaktadır.
Evinizde baktığınız kedinizin ot ihtiyacını karşılamak isterseniz onlar için satılan kedi çimlerinden de tedarik edebilirisiniz.